IMG_6705 (1)

ET “BARN BLIR FØDT” – GROWING UP

Her kommer historien til Growing Up.

Det hele startet i april 2015. Min venninne sendte meg en sms sent en søndag kveld med følgende tekst: “Skal vi kjøpe denne nettbutikken?” Hun hadde funnet en annonse på finn.no. Jeg tenkte “ja hvorfor ikke?”. Dette var noe vi begge to hadde snakket, drømt om og ønsket å gjøre lenge. Jeg svarte henne og allerede mandag morgen begynte ting å skje. Vi snakket med mennene våre og fikk full støtte, for uten deres velsignelse hadde vi ikke kunne gjort dette. Veien videre var å ta kontakt med banken om lån og prosessen var i gang… Vi fikk lån og vi fikk nettbutikken, men dette var bare begynnelsen. Hva nå? Vi la fort en plan om hva vi ønsket å gjør og kreativiteten vår var ikke til å stoppe. Vi boblet over av energi og bestemte oss raskt for å lage nytt navn og ny nettside. Dette ønsket vi fordi vi syntes det forrige navnet ikke sa noe om hva vi solgte og nettsiden var utdatert. Vi hadde begge to andre jobber ved siden av, så dette ble en 24-7 jobbing, med både barn og familie . 19 juni 2015 overtok vi og flyttet inn i lokaler på Sofiemyr. En spennende tid lå foran oss. Salgene tikket inn og vi var over oss av begeistring. Dette kunne jo ikke gå galt. De 4 første mnd solgte vi bra og vi gledet oss til relanseringen med nytt navn og nettside som skulle skje 24 oktober. Natt og dag jobbet vi for å bli ferdige, og ENDELIG var dagen her. Vi hadde invitert venner og familie til åpningen av showroomet og gledet oss masse til å vise frem “barnet” vårt. Veien dit hadde vært lang med mye frem og tilbake med teknikkere for nettsiden og for å få alt på plass i riktig tid. For det er ikke bare bare når vi har flere ledd vi må forholde oss til og for å få alt til å klaffe. 24 oktober “døde” vi. Salgene sank i takt med at de faste utgiftene strømmet inn. Det som skulle bli starten på noe fantastisk ble vår egen død. Alt som var bygget opp gjennom 3 år fra de forrige eierene var borte fra Google. Alle organiske søkeord var borte. HVA gikk GALT??? Vi som hadde sett frem til denne dagen og var så optimistiske ble nå pessimistiske. Men vårt motto “VI GIR IKKE OPP” holdt vi fast i. Vi måtte begynne og finne feilen vi hadde gjort, og fant fort ut at det å bytte navn var en meget dum avgjørelse. Men feilen var allerede gjort, så vi måtte bare finne løsninger for å komme dit vi engang var. Vi var i utallige telefoner og i kontakt med folk som kunne det tekniske bak en nettside. Sakte men sikkert fant vi ut hva som måtte til, men de 3 årene med jobbing fra de forrige eierene var borte. Vi måtte begynne på nytt. Med den beskjeden var det bare å se fremover, tenke positivt og ikke la oss knekke. Dette var jo tross alt DRØMMEN vår som vi ikke ville gi slipp på. Vi sa opp de andre jobbene våre, og 1 nov 2015 stod vi uten inntekt og med en nettbutikk som så vidt gikk rundt. Du tenker kanskje “De er gale”, og tro meg, jeg har selv tenkt den tanken selv. Ikke bare en gang, men opp til flere ganger… Fokuset vårt nå var å få oss synlige på Google igjen, og det er det vi fremdeles jobber med. Det er utrolig skremmende og tenke på hvor mye makt sosiale medier og google har. Det handler egentlig om liv eller død for en nettbutikk som oss. Vi fikk opp en instagram konto og en aktiv facebook side, og har fått myr repons der. Så takk til alle som følger oss og deler. Dette er en av de viktigste kanalene for oss nå, da vi dessverre ikke har kapitale til å bruke på annen markedføring. For det koster, tro meg. Har vært i kontakt med bloggere og magasiner for å kunne bygge merkevarenavnet vår Growing Up, men det koster søren meg det hvite ut av øye. Så vi blir nødt til å finne andre måter å markedsføre oss på. Men som jeg har skrevt tidligere, VI GIR IKKE OPP MED Å FØLGE DRØMMENE VÅRE! Nå ser vi fremover og har troen på at dette får vi til. Ja, vi har møtt motbakker, men vi vet at det vil snu og vi kan se lys i den andre siden av tunnelen.

Dette er litt av historien til Raggy (Ragnheidur Kjartansdottir) og meg (Yvonne Kvernflaten) og om hvordan Growing Up så dagens lys. Raggy er mor til 4 gutter alder 3, 12, 16 og 22, har samboer og bor på Langhus. Selv har jeg to barn, en jente 9 og en gutt 11 år. Jeg er gift og bor på Kolbotn. Vi kommer til å dele hverdagen med der på godt og vondt gjennom denne bloggen og håper på at dere synes det spennende og følge oss på veien videre.

Hilsen Raggy og Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *