toppstjerneblogg

HVA SIER STJERNENE OM BARNET DITT?

VÆRBARNET 

21.mars – 20.april

Væren er et ildtegn, og det sier mye om temperamentet deres. De er ildfulle og impulsive. Det er det første tegnet i zodiacen, og har mye oppstartsenergi.

Værbarna er alltid på farten og er fulle av liv. De kan være nokså uvørne, og lett skade seg – det blir lett sånn når alt skal gå fort. Løfter man på håret til et værbarn, finner man gjerne arr og merker etter diverse knall og fall.

Værbarna er uavhengige, og temperamentet er voldsomt og eksplosivt. Men det går fort over. Disse barna kan gjerne ta seg ut via fysisk lek og idrett, gjerne en krevende og utfordrende idrett som slalom, rullebrett eller andre aktiviteter som har et element av risiko i seg, og som krever fysisk kraft.

I Væren er det også en sterk mental kraft. Værbarna er uredde, og har mye mot. De hopper gjerne fra 10-meteren om de får mulighet til det. Jenter som er født i væren, er gjerne røffe, tøffe guttejenter – det er ikke disse jentene som først trekker i prinsessestasen.

Værbarna trenger utfordringer, både fysisk og mentalt.

Råd til foreldrene: Forklar HVORFOR de ikke får lov til ting. Påvirk dem til fysisk aktivitet hver dag, ellers kan de bli aggressive og hissige.

Råd til foreldrene: Forklar HVORFOR de ikke får lov til ting. Påvirk dem til fysisk aktivitet hver dag, ellers kan de bli aggressive og hissige.

TYRBARNET

20.april – 20.mai

Tyren er et jordtegn, og tyrbarna har føttene godt plantet på jorda. De er utholdende og sanselige. Tyren liker å eie, og samler gjerne på ting. Kroppskontakt er spesielt viktig for tyrbarna.  De opplever mye gjennom sansene. Små kosetyrer får aldri nok nærhet, mat og kos. Babymassasje er godt for alle barn, men for tyrbarn er det spesielt bra – de trenger å bli tatt på.

Tyrbarn er mer innadvendt enn værbarn, og koser seg gjerne i sin egen verden. De er glad i musikk, og har estetisk sans. De er opptatt av alt som er vakkert.  Sanseligheten deres gjør at de gjerne suger på tommeltotten, eller har en eller annen form for kosedyr eller koseklut med seg. De lukter gjerne på blomster, eller tar inn inntrykk gjennom sansene.

Tyrbarna kan være rolige og bedagelige, men de er også sta. Har de bestemt seg for at det er noe de ikke vil, får du ikke rikket dem av flekken.

De er ofte litt kompakt og solid bygget.

Råd til foreldrene:  Forbered barnet i god til hvis noe avviker fra det faste tidsskjemaet. Pass på at barnet ikke blir overvektig

TVILLINGBARNET

21.mai – 21.juni

Tvillingbarn er ofte nysgjerrige, og av den grunn gjerne skoleflinke. Ekstremt verbal, og med høy sosial intelligens. De elsker alt som er nytt og spennende, og lærer fort. Men de har en uro i kroppen, og trenger å bevege seg. Generelt trenger de mye stimuli – de har lett for å kjede seg. Du ser gjerne et tvillingbarn som sklir ned av sofaen eller stolen mens de sier “uff, jeg kjeder meg!”

Tvilling-barnet kjenner mange mennesker. De er veldig verbale, og mestere i lett smalltalk. Derfor kommer de også lett i kontakt med mennesker. Men selv om de har mange bekjentskaper, har de ofte ikke tid til å knytte dype bånd.

Tvillingbarna er også veldig motoriske. De begynner ofte på forskjellige idretter og aktiviteter, men slutter fort hvis de kjeder seg.

Tvillingbarna blir lett rastløse, og trenger å stimuleres med nye ting og aktiviteter.

Råd til foreldrene:  Lær Tvilling-barnet viktigheten av rett og galt. Gi barnet frihet til å komme og gå uten å føle seg tjoret fast.

KREPSEBARNET

22.juni – 22 juli

Krepsen er et vanntegn, og vann er relatert til følelser. Krepsebarn er utpregede følelsesmennesker, og veldig sensitive. De kan være nokså sårbare på grunn av det. De får lett med seg det som skjer i familien, også det som ikke blir sagt. De er som svamper, og fanger opp det mor og far ikke sier. Det går ikke an å lure dem – de er veldig var på sine omgivelser. Derfor trenger de også mye trygghet. De bryr seg om hvordan alle rundt dem har det, men samtidig forsiktige med å utlevere egne følelser.

Krepsebarn er fantasifulle, og har god tilgang til sin indre verden av drøm og fantasi. De ser ofte for seg ting inni hodet sitt, og liker godt å uttrykke seg i bilder eller foto.

Fordi de er så sensitive, skal man være forsiktig med å snakke hardt til dem. De kan ta det veldig personlig, og trekke seg inn i krepseskallet sitt. Da gjelder det å bygge opp igjen tryggheten. Men det kan ta lang tid.

Krepsene er veldig kunstneriske og omsorgsfulle. I og med at de er så styrt av følelsene sine, kan de være nokså humørsyke.

Råd til foreldrene:  Vær tålmodig med barnet. Ikke ha ukjente barnevakter!

LØVEBARNET

23.juli – 23 august

Løven er et ildtegn, full av inspirasjon og vilje. Typisk for løvebarna er at de trenger å være seg selv “100 prosent”. De må uttrykke seg på sin egen måte, gjerne kreativt. De liker å være sjef og tar gjerne ansvar. Får løvene det som de vil, er de lykkelige, lekne og glade. Det er en god porsjon skuespillertalent i dem, og er de trygge på sin rolle trives de godt som midtpunkt i de fleste sammenhenger. Rollespill er ofte en favoritt.  De elsker applausen. Det er aldri kjedelig med Løve-barn i huset.

Løvebarna krever mye oppmerksomhet. De har behov for å bli sett og hørt – føler de seg tilsidesatt eller plassert bak i kulissene, trives de ikke. Alle barn har behov for bekreftelse, og bli sett i det de er flinke til – løvebarna trenger det ekstra mye.

I likhet med væren vil de gjerne være best. De har et sterkt konkurranseinstinkt, og er også optimistiske, lekelystne og veldig sjarmerende.

Råd til foreldrene:  Gi barnet masse skryt, og barnet stråler! Løver trenger faste grenser, som de vil teste ut mange ganger…

JOMFRUBARNET

23.august – 23.september

Jomfruen er et jordtegn, og jomfrubarna er ofte litt innadvendte. De liker orden og system, og kan gjerne sortere lekene sine. Ofte er de redd for tingene sine, og tar derfor godt vare på dem.

Jomfrubarn er observerende og betraktende. Hvis de voksne snakker til dem, kan de gjerne bli sittende å betrakte en stund først, før de går og gjør det de har blitt bedt om.

De har ofte sensitive tarmer, og er utsatt for matallergi og matintoleranse. Det er typisk jomfrubabyer å kjenne det om den rapen ikke har kommet opp – det kan bli et voldsomt olster til det er i orden.

Kritikk liker jomfrubarnet dårlig – de er sårbare for negative tilbakemeldinger.

Jomfrubarna liker å holde på med detaljer og “putleting”, som lego eller perler.

Råd til foreldrene:  Ikke kritiser jomfru-barnet, de har nok selvkritikk som det er. Oppfordre dem til å gjøre ting med hendene, det er de flinke til.

VEKTBARNET

24.september – 23.oktober

De lærer mest om de har en lærer som gir dem direkte øyenkontakt. Uten den direkte kontakten, forsvinner budskapet lett ut i det blå.

Disse barna er sjarmerende, men de er også klar over sjarmen sin og bruker den gjerne bevisst i kontakt med omgivelsene og de voksne. Med sine søte smil kan de være manipulerende, men samtidig skjønne og hyggelige.

Venner er viktig for vektbarna gjennom oppveksten. De kjenner mange som de speiler seg i, men knytter du-til-du-kontakt med noen få.

Vektbarna er kreative og estetiske , og driver gjerne med maling, tegning eller dans. De liker å pynte seg – jentene vil gjerne være prinsesse eller ballerina.

Harmoni og balanse er viktig for vektbarna. De liker ikke krangling, og smiler heller listig for å få viljen sin.

Råd til foreldrene:  Oppfordre barnet til å velge aktiviteter de ønsker selv! Se opp for å presse dem til å oppfylle foreldrenes tapte ambisjoner.

SKORPIONBARNET

24.oktober – 22-november

Skorpionbarna liker bråk og action. De har sterke følelser, og er intense og veldig “til stede”.  Med så voldsomme følelser hender det at skorpionbarna sliter med å takle følelsene sine.

Skorpionbarna er også viljesterke og utholdende, og undersøker gjerne omgivelsene sine. De kan for eksempel skru opp alle kulepennene, for å finne ut hvordan de er satt sammen – ikke for å ødelegge.

De har lange antenner, og er følsomme for hva som foregår rundt dem i familie og blant venner. De er smarte – det går ikke an å lure dem. De fanger gjerne opp ting som de voksne snakker om – tabu-ting eller vanskelige temaer som død og sex – og stiller diverse spørsmål om dette. Og da skal de ha svar – det nytter ikke å vri seg unna. Skorpionbarn har et gjennomborende blikk – som de kan se gjennom deg.

De trenger mye kjærlighet og støtte, hvis ikke kan de lett trekke seg tilbake. Ikke minst trenger de aksept for følelsene sine. Skjer det noe – og det gjør det – skal man som foreldre være nøye med å gi denne aksepten først – før man forklarer hvorfor noe ble feil. Si “jeg forstår at du er sint” før du begynner på den forklaringen.

Skorpionbarna elsker mestringsfølelsen. Det er viktig for alle barn, men for skorpionene er dette spesielt. De prøver seg gjerne på vanskelige ting, og kan godt utfordres – de er problemløsere.

Råd til foreldrene:  Ikke press barnet til å fortelle alt de tenker på. Ikke undervurder deres sterke intuisjon og sterke følelser.

SKYTTEBARNET

23.november – 21.desember

Skytten er et ildtegn, og skyttebarna er impulsive, med et sterkt frihetsbehov. De liker å utforske verden på egen hånd. De lærer mye bare av å være tilstede i verden, men kan ha problemer med å sitte rolig på skolen. De er varmhjertede og humoristiske.

De vil gjerne oppleve ting, og med det samme de er ute av lekegrinda kan de godt legge i vei på trehjulssykkelen – alene – for å utforske nabolaget. De liker godt å reise, og som foreldre til et skyttebarn bør man ta det med på turer, og ikke sitte så mye hjemme. Opplevelser i naturen er fint for et utforskende skyttebarn.

Skyttebarna er optimistiske, og tenker “det går sikkert bra”. Så tøyer de strikken litt, og litt til, og rett som det er litt for langt, når de gjør ting som de ikke burde.

Grenser for skyttebarn må trekkes med kløkt. De hater begrensninger men noen bestemte grenser må de ha, men de trenger å føle en del frihet.

Skyttebarn er festlige, det er noe lett og muntert over dem.  Derfor kan de også virke naive.

Råd til foreldrene:  Skytte-barnet vil akseptere grenser lettere hvis de får forklart HVORFOR.  Lær barnet betydningen av ansvar!

STEINBUKKBARNET

22.desember – 20.januar

Steinbukken er et jordtegn, og steinbukkbarna er av det mer alvorlige slaget. De er praktiske og realistiske, og klarer seg alltid bra. De vil gjerne være flinke, og stiller høye krav til seg selv i alt de gjør.

Steinbukkbarna er seriøse og ansvarsfulle allerede som små, og kan være ganske veslevoksne. Ganske ofte ser de også eldre ut enn hva de er. Trøsten er at de blir yngre med årene. Steinbukkbarn kan trives godt i lag med en eldre nabo, som de kan snakke og diskutere med.

Steinbukken trenger mye positiv feedback. De kan være veldig kritiske mot seg selv. De kan også være nokså fordømmende.

Steinbukkbarna liker ikke forandringer, og trenger trygghet. Som foreldre til et steinbukkbarn kan man la dem være med hjemme og kanskje ta en del av ansvaret – det trives de med.

Råd til foreldrene:  Oppfordre barnet til å leke og more seg. Respekter barnet for den det og sett pris på viljestyrken, som vil føre barnet langt.

VANNMANNBARNET

20.januar – 19.februar

Vannmannen er et lufttegn, og vannmannbarna vil gjøre ting på sin egen måte. De spør gjerne hvordan noe skal gjøres, men gjør det på sitt eget vis likevel. De er opptatt av å finne sin egen stil. Når det kommer til klær, velger de ikke nødvendigvis moten andre går i – de finner noe eget, som de trives godt i. De er originale, kreative og nytenkende.

Barn født i vannmannen liker å provosere. Systemer eller personer de oppfatter som rigide, gammeldagse og stivnede, opponerer de seg mot. Det gjelder enten det er skolen, en konkret lærer, eller foreldrene hjemme. Vannmannbarna har noe rebelsk i seg, og er veldig individualistiske. De finner sin egen stil og går sin egen vei, noe som kan være en utfordring for “the establishment”.

Venner er viktig for vannmannen. Men har ikke vannmannbarnet noen i kretsen som er på samme frekvens, velger det heller å være alene, og blir som kjerringa mot strømmen.

Vannmenn er teamfolk, og trives godt når de finner sin rette gruppe eller forening.

Råd til foreldrene:  Ikke prøv å kontrollere barnet ditt, da kommer opprøreren frem. Oppfordre barnet til å bruke ideer konstruktivt.

FISKEBARNET

20.februar – 20.mars

Fiskebarna er følsomme, og er som svamper i forhold til stemninger og følelser. De kan ha lett for å leve seg for mye inn i andres følelser, og lar andres ting gå innpå seg – nesten som det er seg selv det angår. Fiskebarna er empatiske og medfølende av natur, og det er viktig at de voksne ikke skyver sine bekymringer over på dem.

Grensesetting er vanskelig for fiskebarn. Alle barn trenger trygghet og kjærlighet, men for fiskene er dette spesielt viktig.

Fiskebarna er dagdrømmere, og kan ha problemer med å skille fantasi og virkelighet. Man må av og til påpeke virkeligheten for dem.

Dans og musikk passer godt for fiskebarna – de har god rytme. Kreative ting som tegning og maling ligger også for dem.

Fiskebarna har i perioder behov for å trekke seg tilbake – de trenger av og til å få være i sin egen verden.

Råd til foreldrene: Gi barnet plikter og ansvar slik at de ikke bare kan dagdrømme. Ikke press barnet inn i harde konkurrerende miljøer.

kilde: mammanett.no og familieverden.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *